Μήνυμα προέδρου 2022

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Αγαπητοί/ές φοιτητές/ριες


Φέτος το Τμήμα μας μπαίνει στον 4ο χρόνο λειτουργίας και περιμένουμε με χαρά και ανυπομονησία να ορκίσουμε τους πρώτους πτυχιούχους. Μέχρι τώρα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το Τμήμα Χημείας στην Καβάλα έχει εδραιωθεί, στη συνείδηση και τη σκέψη των μαθητών που το επιλέγουν και των φοιτητών που το παρακολουθούν, ως ένα υψηλόβαθμό Τμήμα ισότιμο και ισόκυρο με τα άλλα Τμήματα Χημείας στη Χώρα μας.

Η Σχολή μας υπηρετεί την αριστεία στην εκπαίδευση και την έρευνα. Η εκπαίδευση χαρακτηρίζεται από την εις βάθος παρουσίαση των πειθαρχιών της Χημείας, την διαδραστικότητα των μαθημάτων και την προσιτότητα των Καθηγητών. Η έρευνα διενεργείται στο Εργαστήριο Ήφαιστος, ένας μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους θυλάκας αριστείας, υπερσύγχρονων ερευνητικών υποδομών, τα αποτελέσματα του οποίου αποτυπώνονται και στους τρεις κύκλους σπουδών του Πανεπιστημίου μας.

Ο συνδυασμός της εκπαίδευσης με την έρευνα σε προπτυχιακό επίπεδο θεωρείται σήμερα η πλέον προχωρημένη μέθοδος μάθησης (research driven education). Η Σχολή μας εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Στο 6ο εξάμηνο έχουμε το Ερευνητικό Εργαστήριο και στο 8ο εξάμηνο την Πτυχιακή Εργασία. Στόχος των μαθημάτων αυτών είναι ο φοιτητής φεύγοντας από το Τμήμα μας να έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους.

Μπορεί για τον πρωτοετή φοιτητή αυτό να φαίνεται κάπως μακρινό, αλλά είναι τόσο σημαντικό για την καριέρα του που αξίζει να ξοδέψει λίγο χρόνο και εμείς λίγες γραμμές για να το εξηγήσουμε. Στις επιστήμες η αξία του επιστημονικού έργου είναι κάτι μετρήσιμο. Η μονάδα μέτρησης είναι οι δημοσιεύσεις του επιστήμονα σε επιστημονικά περιοδικά, χαρακτηριστικό των οποίων είναι ότι οι εργασίες πριν δημοσιευτούν κρίνονται από άλλους επιστήμονες, διεθνούς κύρους, για το αν είναι αποδεκτές ή απορριπτέες.

Το να έχει λοιπόν ένας φοιτητής τέτοιες δημοσιεύσεις είναι κλειδί που ανοίγει κάθε μεγάλη πόρτα που ονειρεύεται αυτός και οι γονείς του. Οι φοιτητές μας ήδη από το Ερευνητικό Εργαστήριο έχουν υποβάλλει τέτοιες εργασίες προς δημοσίευση και είμαστε βέβαιοι ότι ως απόφοιτοι θα έχουν το ισχυρό αυτό εφόδιο αρωγό στα μελλοντικά επιστημονικά και επαγγελματικά τους σχέδια.

Αυτό είναι το Τμήμα Χημείας στην Καβάλα: Κέρδισε το.

ΥΓ: Λεπτομέρειες για τις δράσεις, τις αξίες, τα μεταπτυχιακά αλλά και τα πλεονεκτήματα και τις αρετές του Τμήματός μας μπορείτε να βρείτε και στις προηγούμενες αναρτήσεις μας που παρατίθενται παρακάτω

Copyright © 2024 | Τμήμα Χημείας - Σχολή Θετικών Επιστημών - Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Search