1 Χρόνο μετά

Πέρσι, το Τμήμα μας δημοσίευσε 5+1 λόγους  να σπουδάσεις Χημεία στην Καβάλα. Τότε «το κατώφλι ήταν ο τόπος της προσδοκίας». Εφέτος, ένα χρόνο μετά, σε μία πολύ δύσκολή περίοδο για όλη την ανθρωπότητα, έχουμε τις μαρτυρίες των ίδιων των φοιτητών μας. Τη συσπείρωσή τους γύρω από το Σχολή, τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους για τις σπουδές στην Καβάλα. Χαιρόμαστε για τους φοιτητές μας. Συνεχίζουμε με οδηγό την ίδια σκέψη «χωρίς βιασύνη, αλλά χωρίς ξεκούραση» (Γκαίτε).

Το Τμήμα Χημείας της Καβάλας συγκαταλέγεται στις υψηλόβαθμες Σχολές (μόρια εισαγωγής 16.831-15.854). Πρόκειται για μία Σχολή, του 21ου αιώνα, μοντέρνα, φρέσκια, που παρέχει την εκπαίδευση με γνώμονα την έρευνα (research driven education) όπως ακριβώς κάνουν τα μεγάλα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Με τομείς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Με όλα τα ιστορικά επαγγελματικά δικαιώματα των Χημικών (ν.3518/1928) και όχι μόνο. Με ένα πρόγραμμα σπουδών πλήρες σε όλο το φάσμα και το γνωστικό αντικείμενο της επιστήμης της Χημείας. Δύσκολο και απαιτητικό. Με εξαιρετικούς πανεπιστημιακούς δασκάλους. Με αμεσότητα στην επικοινωνία με τους φοιτητές.

Οι υποδομές του Τμήματος σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό εξοπλισμό ξεπερνούν τα 20.000.000 €, από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Οι κτιριακές υποδομές περιλαμβάνουν 12 αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρο και 25 αίθουσες εργαστηρίων με αποκλειστική χρήση. Δουλεύουμε συνεργατικά. Χωρίς εσωστρέφεια και αντιπαραθέσεις. Γι’ αυτό η Σχολή μας έχει τύχει μεγάλων χορηγιών από σημαντικούς ιδιωτικούς φορείς όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Ίδρυμα Μποδοσακη.

 

Η φοιτητική ζωή είναι ίσως η καλύτερη περίοδος στη ζωή σου. Είναι η στιγμή που ανοίγεις τα φτερά σου. Είναι η εποχή που κάνεις επιλογές και παίρνεις αποφάσεις. Είναι λοιπόν όχι μόνο ευχάριστη αλλά και εξόχως σημαντική. Σημαντική, για αυτό που θα ακολουθήσει μετά τις σπουδές σου. Συνεπώς η φοιτητική ζωή δεν είναι (και δεν πρέπει να είναι) η συνέχεια της μαθητικής σου ζωής. Ο άνθρωπος είναι οι επιλογές του και αυτό για το οποίο μπορούμε να σε διαβεβαιώσουμε είναι ότι το Τμήμα Χημείας της Καβάλας είναι η σωστή επιλογή. Όχι μόνο διότι θα κάνεις καλές σπουδές σε μία πανέμορφη πόλη, αλλά κυρίως διότι όλοι εμείς, οι άνθρωποι της Σχολής, θα είμαστε ισόβιοι συνοδοιπόροι σου. Αυτή είναι η υπόσχεση του νέου Τμήματος Χημείας. Κέρδισε τη.

Copyright © 2024 | Τμήμα Χημείας - Σχολή Θετικών Επιστημών - Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Search